Hitta stiftelser inom olika ändamål

Grunden för en stiftelse är dess avsatta ändamål. Stiftelsens förmögenhet ska användas till det ändamål som stiftarna har avsett. Ändamålen kan variera brett och det finns olika typer av stiftelser. Genom att hitta en stiftelse med ett ändamål som ligger i linje med ditt projekt kan du på så sätt få hjälp med finansiering av ditt projekt.

Alla stiftelser står under översyn av Staten och Länsstyrelsen är de som utför översynen, antingen direkt, eller indirekt. Hos Länsstyrelsen kan du också söka bland alla stiftelser i Sverige. Du kan söka stiftelser utefter ändamål med deras tjänst ändamålssökning.

Länsstyrelsens ändamålssökning hämtar data från deras stiftelsedatabas och du kan söka stiftelser och ändamål för att ansöka om stipendier eller bidrag. Uppgifterna som presenteras i databasen och i ändamålssökningen är den information som stiftelserna själva har angett. Det är alltså inte likställt med registreringsbevis och Länsstyrelsen tar inte ansvar för att allt är korrekt.

81

No Responses

Write a response